Online Training Indiceren voor wijkverpleegkundige

7 april 2017
Wanneer:
29 september 2021 hele dag
2021-09-29T00:00:00+02:00
2021-09-30T00:00:00+02:00
Waar:
Online
Kosten:
€ 495 (inclusief trainingsmateriaal)
Contact:
Dosaris
030 - 666 17 06

De wijkverpleegkundige heeft een nieuwe rol in het veranderende zorgstelsel. De extramurale verpleging en verzorging zijn overgeheveld naar de Zorgverzekeringswet en met deze verandering hebben de wijkverpleegkundigen nu de regie over de indicaties. Veel organisaties werken inmiddels met het classificatiesysteem Omaha. In de training leren wijkverpleegkundigen goed te indiceren om samen met de cliënt te komen tot een concreet zorgplan.

Domein overstijgend
Eigen regie, ‘ontzorgen’ én zo lang mogelijk thuis blijven wonen zijn hierbij uitgangspunten, waarbij participatie het kernwoord is. Wijkverpleegkundigen krijgen hierin een belangrijke rol. Zij hebben de rol gekregen om te indiceren en de zorg te organiseren waarbij zij uitgaan van de eigen regie van cliënt en zijn netwerk. De verpleegkundige wordt de schakel tussen zorg en welzijn en samenwerking met andere vertegenwoordigers uit het sociale domein hoort daarbij. Dit betekent dat wijkverpleegkundigen ‘domein overstijgend’ kijken en handelen en de brug slaan tussen cliënt, huisarts, welzijn en gemeenten (WMO).

Doelgroep
Wijkverpleegkundigen, die werkzaam zijn in de extramurale zorg of interesse hebben om daar te gaan werken. Bekendheid met het classificatiesysteem Omaha is gewenst. De training is ook geschikt voor alle wijkverpleegkundigen die zijn of haar kennis en vaardigheid wil vergroten op het gebied van indiceren.

Resultaat
De verpleegkundige beheerst na afloop de benodigde competenties en kan voor een eigen cliënt de indicatie vaststellen.

Concreet aan de slag met indiceren op basis van het classificatiesystemen Omaha

Zie onderstaande brochure voor meer informatie over de training en het online aanmeldformulier.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Share