Skip to main content

Online Workshop Teamleiders klaar voor Wet zorg & dwang!

7 april 2017
Wanneer:
10 november 2021 hele dag
2021-11-10T00:00:00+01:00
2021-11-11T00:00:00+01:00
Waar:
Online
Kosten:
€ 295 (inclusief trainingsmateriaal)
Contact:
Dosaris
030 - 666 17 06

Workshop ‘Teamleiders klaar voor Wet zorg & dwang!’

De Wet zorg en dwang (Wzd) betekent voor uw organisatie een ander beleid en een aangepaste werkwijze met nieuwe taken en rollen in de dagelijkse praktijk. Het werken volgens de Wzd vraagt om nieuwe procedures, specifieke kennis en vaardigheden van uw medewerkers en aangepaste overlegmomenten met de noodzakelijke disciplines. In onze workshop krijgt u informatie over de uitgangspunten van de wet en u krijgt handvatten om dit beleid binnen uw afdeling of organisatie verder te realiseren.

De Wzd regelt of en wanneer iemand met een psycho geriatrische aandoening of een verstandelijke beperking in zijn vrijheid beperkt mag worden door zorgverleners. De Wzd heeft een heel eenvoudig uitgangspunt: “Vrijheidsbeperking of onvrijwillige zorg mag in principe niet worden toegepast, tenzij er sprake is van ernstig nadeel voor de cliënt of zijn omgeving.

Kern Wzd is… Nee, tenzij!

Met een interactief programma krijgt u snel en duidelijk de belangrijkste informatie over de uitgangspunten van Wzd en krijgt u een overzicht wat de Wzd betekent voor de werkwijze in de praktijk en uw medewerkers. Dosaris neemt u in de workshop mee in het Wzd-stappenplan. U weet na afloop wie en wanneer u de juiste deskundigen in moet schakelen bij elke stap. Tevens krijgt u de gelegenheid om samen met collega’s de vertaalslag naar de afdeling of locatie te maken, knelpunten en al gevonden oplossingen met elkaar uit te wisselen.

Deze workshop is een speciaal gericht op stafmedewerkers en teamleiders in de ouderen- of gehandicaptenzorg, zie onze brochure voor meer informatie.

Share