Klinisch redeneren voor de Zorg in de wijk
Het is de uitdaging om optimaal samen te werken met huisarts en wijkverpleegkundigen. Welke informatie geef je aan een huisarts als je deze belt voor een cliënt? Hoe kan je gestructureerd je observaties overdragen aan de wijkverpleegkundige? Zeker in acute situaties vragen zij om gerichte observaties, gekoppeld aan medische kennis zodat zij goed kunnen inschatten wat nodig is voor de cliënt.
De training Klinisch redeneren helpt je om te leren hoe je de juiste informatie kan geven zodat de juiste zorg en behandeling ingezet kan worden. De samenwerking en communicatie zal hier zeker door verbeteren…. een goede gesprekspartner voor huisarts en wijkverpleegkundige!
Op het programma staan:
- Onderbouwing belang van klinisch redeneren
- De methodiek van de 6 stappen
- Het gebruik van hulpmiddelen SBARR en ABCDE
- Het oefenen van de toepassing in herkenbare casuïstiek
- Het concreet oefenen van een gesprek met huisarts en verpleegkundige
Resultaat
Deelnemers hebben geoefend om de 6 stappen van het klinisch redeneren toe te passen en hoe zij de SBARR en de ABCDE methode efficiënt kunnen inzetten in gesprek met huisarts en wijkverpleegkundige.
Handig zakboekje
Deelnemers van deze training ontvangen het zakboekje ProActive Nursing van Marc Bakker over het succesvol in praktijk brengen van klinisch redeneren voor zorgmedewerkers.
Ook online mogelijk
Deze training wordt aangeboden op uw eigen locatie en kan indien gewenst aangepast worden aan uw eigen organisatie en wensen. Ook bieden wij regelmatig deze training online aan. Zie hiervoor onze actuele agenda of neem contact met op ons via onderstaande gegevens.
Neem voor meer informatie over onze trainingen & workshops contact op met Charles van Kampen via 030 – 666 17 51 of mail Charles op info@advisaris.nl