Skip to main content

Projectmanagement-zorgDe huidige ontwikkelingen in de zorg vragen om continue aanpassingen én vernieuwing. Het ene project is nog niet gereed of het andere project dient zich al weer aan. Het belang dat projecten slagen voor de gehele zorgorganisaties is steeds groter. Hoe bewaak je als projectleider nu het afgesproken teamresultaat binnen de gestelde termijn als al jouw betrokken professionals vooral op hun eigen inhoud zitten? Het is duidelijk: projectmanagement in de zorg is een vak apart!

Succesvol teamwork
Als projectleider heb je een belangrijke rol in het slagen van een project. Het leiden van een project vraagt om diverse vaardigheden. Er wordt van je verwacht dat je er in slaagt om met een stel unieke mensen, die tijdelijk voor het project bij elkaar zijn, te komen tot een concreet eindresultaat. Succesvol projecten uitvoeren is vooral teamwork. Het (her)kennen van jouw (natuurlijke) teambijdrage en die van de anderen is een voorwaarde voor dit succes!

Doel training
Succesvol projectmanagement in de zorg vanuit de specifieke rol en bijdrage van de projectleider bij het opzetten, aansturen en uitvoeren van een project. Interactie tussen de deelnemers op basis van praktijkervaringen en successen met het gefaseerde projectmodel. Deze training wordt zowel open via onze agenda als intern op een gewenste zorglocatie aangeboden.

Deze training biedt inzicht in:
√ Samenspel RvB, stuurgroep, opdrachtgever en projectleider
√ Profiel en kenmerken van een succesvolle projectleider
√ Projectrisico’s & maatregelen
√ Praktische inzet van de Belbin teamrollen
√ Het zeepkist syndroom: verwachtingsmanagement status en voortgang
√ Wat moet je weten voordat je een project start?
√ Waar bestaat een projectplan uit?
√ Wat pas je aan gedurende een project (dynamisch)?
√ Hoe voorkom je dat uitzonderingen je projectresultaat onderuit halen?
√ Hoe bewaak je samenhang met andere projecten?
√ Wat is specifiek voor het uitvoeren van projecten in de zorg?

Share