Skip to main content

dec
6
wo
Training Effectief communiceren met familie
dec 6 hele dag

Training Effectief communiceren met familie

Samenwerking en goede communicatie met de familie en mantelzorgers is een belangrijk onderdeel geworden van het werk. Op een goede manier in gesprek gaan, is niet altijd makkelijk. Zeker als emoties een rol spelen waardoor we elkaar niet begrijpen. Hierdoor kan soms boosheid of onbegrip ontstaan. Echter wanneer je de communicatiestijl van jezelf maar ook die van de ander kent en begrijpt, kun je beter inschatten hoe de persoon reageert. Dat inzicht zal het contact met familie zeker vergroten.

Goede communicatie tussen zorgmedewerkers, familie en mantelzorgers is het sleutelwoord en het doel van de training ‘Effectief communiceren met familie’. De EVV-ers en PB-ers krijgen een interactieve training, waarin zij:

  • Stil staan bij de sterke en zwakke kanten van de eigen communicatiestijl en laten zien wat het effect hiervan kan zijn op anderen;
  • Oefenen met eigen casuïstiek, kijken naar het gedrag en gevoelens van de ander en reflecteren op eigen gedrag;
  • Met collega’s situaties bespreken, waardoor leren van elkaar centraal staat en de eigen deskundigheid vergroot wordt.

De oefening met de acteur was heel leerzaam. Het was net of de vader écht voor me zat!

Naast de theorie bepalen de praktijksituaties van de deelnemers de invulling van het programma. Met de inzet van een acteur (die diverse communicatiestijlen en soorten gedrag van mantelzorgers vertolkt) oefenen de deelnemers specifiek met eigen ervaringen. Door deze interactieve training ervaren de deelnemers dat zij door goede communicatieve vaardigheden de effectiviteit en kwaliteit van de samenwerking positief beïnvloeden.

Klik hieronder voor de brochure en factsheet en meld je nu aan voor de eerstvolgende open training van 6 december 2023!

Zie ook het LinkedIn bericht over ervaringen uit de praktijk met deze training Effectief communiceren met familie. Neem voor meer informatie over onze trainingen en workshops (ook in-huis) contact op met Charles van Kampen via 030 – 666 17 51 of mail Charles op info@advisaris.nl.